Menu

Julbord på Villa Anna

Välkommen hem till Villa Anna och årets julbord
– ett smörgåsbord serverat till bordet 

I år välkomnar vi till ett härligt julbord som serveras till bordet. I stället för buffé så serverar vi julbordets turer till dig och ditt sällskap. Det kommer att blir en ljuvlig upplevelse för smak och sinne där du helt kan luta dig tillbaka för att njuta, uppleva och umgås.

 

Låt den rätta julkänslan börja på Villa Anna.

 

Julen på Villa Anna inleds med att vi till bords serverar rykande varm glögg med smak av havtorn och ingefära. Till glöggen serverar vi ett flarn med ädelostkräm och hjortron.

 

Julbordets övriga delar serveras även vid bordet, förvänta dig de finaste råvarorna hantverksmässigt utfört.

 

Först ut kommer Villa Annas signaturbröd bestående av surdegsbröd, yoghurtbröd, surdegsvört, knäckebröd och smör.

 

Del 1 och 2 serveras tillsammans till bordet

DEL 1 – Sill
Vi serverar 4 olika sillar. Sillen lägger vi in genom att de hela, riktigt salta filéerna genomgår en omvänd process. Genom att salta ur bitarna blir de riktigt fina och fasta och den naturliga råvaran framträder ytterligare. Vi adderar sedan smaker för att på ett traditionellt sätt lyfta fram hantverket bakom inläggningarna. Ett gediget arbete ligger bakom varje inläggning, som görs pinfärsk för bästa kvalitet.

 

DEL 2 – Lax
Vi gör fem olika sorters lax till ditt bord. Gravad lax med hovmästarsås, kallrökt lax, varmrökt lax, vinägerinkokt lax med majjo och lax- och färskostterrin. Du får också kräftröra, Västerbottenpaj och Skagen toast.

 

Nästa servering

DEL 3 – Chark
Egengjorda delikatesser och närproducerade charkuterier som vi hämtar från olika gårdar runtom i Sverige.

Julskinkan griljeras med ströbröd och senap och får en krispig yta. Till skinkan serveras årets senap.

Rostbiffen, lammsteken och leverpastejen bakar vi helt själva, medan rökta korvar och lufttorkat kommer från utvalda gårdar.

Till charken kommer olika tillbehör, sallad med getost och granatäpple. Villans goda remoulad, picklad svamp och ättiksgurka.

 

Ny servering

DEL 4 – Köttbullar, prinskorv, omelett med gräddstuvad svamp och Västerbottensost, Janssons frestelse, fläsksida och inte minst alla sorters kål.
Delikata klassiker samsas med överraskningar så som fläsksida med ingefärsglasyr och chili.

 

Söta härligheter serveras här näst

DEL 5 – Bakverk
Godsaker från vårt eget kondis. Crème brûlée, äppelsorbet, sandkaka med brynt smör och citron, hjortronmylta, grädde, saffranspannacotta med hallonkompott, chokladmousse med dulche de leche, flingsalt och rostat bovete.

 

Sist men inte minst presenterar vi godis

DEL 6 – Villa Annas egna julgodis

Vi kokar egen knäck och gör konfektyr, egen kola och praliner. Citronkola, hallonmarmelad med lakritssocker, chokladpralin och frostade mandlar.

 

 

 

Utöver detta så går det bra att beställa ytterligare delar till bordet

 

Lutfisk och dopp i grytan
Vi gör dessa klassiker från grunden. Lutfisken beställs vid bordet för dig som önskar. Dopp i grytan går även att beställa och serveras med vårt eget vörtbröd av surdeg.

 

Ostbricka
Svenska gårdsostar från lokala mejerier. Gott till vårt frökex. Krispigt tillsammans med nykokt körsbärsmarmelad och din favoritost bli en bra kombination.

 

Tomtegröt
Tomten är djupt förankrad i vår svenska jultradition och enligt den medeltida folktron är julgröten belöningen för hans slit under året. Kockarna kokar vår egen tomtegröt enligt klassiskt recept, men lägger till en gnutta kardemumma. Gröten beställer du om så önskas. Vem vet, kanske tittar tomten förbi för ett smakprov också.

 

 

Självklart föreslår våra duktiga sommelierer gärna härliga dryckeskombinationer till julbordets alla serveringar

_________________________________

Julen på Villa Anna slår upp portarna den 27 november och vara fram till några dagar före julafton.

Vi vill att alla ska känna sig trygga med årets julbord. Därför erbjuder och anpassar vi bokningarna utifrån maximal trygghet.

 

Vi öppnar upp Lindska Salen till  förmån för slutna sällskap, det blir en lyxig privat matsal exklusivt för ett sällskap eller att några få, mindre sällskap bokar bord. I vår lilla restaurang kommer vi endast att erbjuda ett fåtal platser, här finns det möjlighet att antingen boka matsalen eller lilla salongen exklusivt för ett sällskap eller att några få, mindre sällskap bokar bord. Vår mysiga Vinkällare går även att boka helt privat.

 

Låt den rätta julkänslan börja här. Här hemma på Villa Anna är julbordet en tradition. Vi vill att det ska andas ”hemma hoskänsla”, ett varmt välkomnande och förstklassig matkonst. Vi använder de bästa råvarorna och tillämpar de klassiska, traditionella hantverksmetoderna, allt för att skapa ett äkta julbord men som serveras till bordet. Varje smakupplevelse har vi med omsorg studerat för att försöka hitta rätt bland tradition och modern matkonst. Några inslag kommer säkerligen överraska och leda till härliga samtal kring borden. Att äta julbord är familjärt och de olika turerna borgar för en lång sittning. Att umgås är essensen av julkänsla för oss. 

 

Vi serverar årets julbord mellan 27 november och 20 december

Fredag – söndag från 12.00 pris 695 kr per person
Tisdag – söndag från 17.30 pris 845 kr per person

Vi öppnar upp vid större förfrågningar även övriga dagar för lunch och kväll.

Tradition, hantverk och klassiska smaker

Varmt välkommen hem till oss!

Producerad av studioeast